Friday, September 17, 2010

cerita hari raya dan rumah terbuka

Assalamualaikum wbt..
haritu da janji nak update pasal raya kan..
so harini aku telah merajinkan diri buat entry pasal raya..

yes!it's me on 1st day of raya ^_^

tengok sume blog pon sume cite pasal raya..
so aku taknak la kan ketinggalan buat at least 1 entry pasal raya..
kalau tak karang kene buang oleh persatuan blogger2 sedunia :P
kenape aku cakap at least 1 entry??
sebab aku tengok blog orang laen banyak btol entry pasal raya ni..
kalau boleh setiap hari pon nak update harini raya kat mana,esok,lusa,tulat..
hehe..seronok yer beraya??

seperti kebiasaan aku akan beraya di kampung di Rembau N9..
nama pon belom kawin..
so takde masalah gado2 nak beraya rumah sape..yeay!~

hye i'm muhamad akid daniel ^_^ .. i am now 2 years and 6 months old ..

hye my name is nur dayana qaleesya ^_^ .. i am now 1 year old..

our theme this year is PURPLE..
this is my angah's family..

me and my beloved mother..

raya pertama tahun ni agak bosan dan x meriah..
tak ramai sedare mara yang balik..
sume pon raya kedua baru balik..
bosan sangat sampai raya pertama tu aku bantai tidur dari pukul 2 sampai nak dekat pukul 5..
hahaha..
tu pon sebab ade orang datang beraya..
kalau tak asar nak abes baru bangun kot..
ish..teruk2!!

this is my cousin's son..dun mistaken him from being a girl okay..
his name is rayyan iskandar..
saje letak pic ni sebab die cuteeeeeeee sangat!!

okay then raya kedua family aku buat rumah terbuka..
buat sekali dengan birthday qaleesya..
actually birthday qaleesya 3 september..
tapi takkan la nak buat birthday party time puasa kan..
so buatla time raya..

open house agak meriah..sedara mara ramai da balik..
jiran tetangga pon ramai yang datang..
hadiah pon qisya dapat banyak..
eleh suke la tu!

inilah rupa open house rumah aku..
siap berbelon2 bagai :P

my mom masak nasi lemak special ngan BBQ..

cake qaleesya yang agak unik..sayang nak potong..

qaleesya ngan daniel yang x sabar2 nak potong kek..

with kazens..

happy birthday qaleesya..

anak dara and mak dara :P

bunch of kazens?

kazens and aunties..

me is the only anak dara in this picture :)

the one in pink tudung is the only mak dara in this picture..
rayyan iskandar tadi tu anak die la..

my angah's family again..
kali ni tema merah..

my along's family..
tema biru..
muqri sangat hensem...
faris sangat montel..rase nak gigit saja pipi die.. :P

zo0m in muka faris...
cute giler kan??

qaleesya merenung hadiah dari maklang die..
curious ape la isi hadiah ni yer..

tada...
ni la sume hadiah yang qisya dapat..
minnie mouse tu maklang yang kasi yer..
suke tak? :P

so readers..
itu sahaja cerita raya saya kali ni..
insyaAllah kalau ade cerita menarik lagi sepanjang raya ni aku akan update..
till then..
bye!!~


Photobucket

5 comments:

Leeya Hezlin said...

cntik la ko yang..

ai na said...

meriah!! love pepel..

farhanaerman said...

tengku : baju je kot yang cantik.. :P

ain na : same here.. love purple jugak :)

Hafiza Ahmad said...

weh, kek itu sgt menarik..

farhanaerman said...

fiza : tau xpe..tu yang sayang nak potong..