Saturday, August 6, 2011

Gaji Pertama ^_^ part 1


Hey korang..

mesti korang penah dengar gaji pertama tu lebih baik kite gunekan untuk membalas jasa orang2 yang selama ni selalu membatu kita..

Alhamdulillah aku dah pon dapat my first pay..
dua bulan tunggu gaji xmasuk2...
sekali masuk rase mcm orang kaya baru sekejap..
tapi sekejap je la..
haha..
sekarang da macam biasa..
tapi belum paras miskin lagi :P

and gaji pertama aku haritu aku dah membelanja 1 family aku makan BESAR!
ha caps lock lagi..hehehe..
aku bawak dorang makan dekat alai..
alai tu dekat melaka..
sebelum umbai..

jom tengok gambar..
biasalah aku..
setiap entry mesti ade gambar..
takde gambar x sah!
bukan blog fabulous farhana lah namanya! ngeeeee~

tada...
mempersembahkan family aku~


tada!!!
mempersembahkan mak aku! :)


tada!!!!
ni pulak family along aku..


tada!!
ni pulak family angah aku..
daniel punye gambar sipi2..


and lastly tadaaaaaaaaaaaa!
aku and encik tunang yang da semakin kurus! :0

dak daniel ni memang suke sangat beli mende tiup belon ni...
ntah ape yang bestnye pon xtahu..


cha yang comel..

hero 2 orang ni pon hensem!



sekarang jom usha2 menu kami..
mase buat entry ni pon aku da terliur..
cepatlah time bukak puasa..
hahah..cam budak2 plak..acah je..

ni ikan siakap masak 3 rasa...
mak aku amek 2 ekor..memang sodap!


ni pulak udang..
pon sodap!


sotong goreng tepung memang wajib setiap kali makan besar...
sedap sehingga menjilat jari..weeeeeee :)

makan dengan nasi lemak..
motif?
tapi sedap jugak..


order air sampai 3 jug...

yeay..jom makan!


gembira encik tunang pon dapat join sekali.. :)

makan punya makan punya makan...
sekaliiii....



makanan da licin pon...
haha..
sekejap je da licin..
orang lain da abes makan..encik tunang still mengunyah lagi..
xpe encik tunang..
anda sudah semakin kurus..
xsalah makan banyak :P

bile da abes makan semua orang pon buat aktiviti sendiri..



budak kecik dengan aktiviti meniup belon2..






qaleesya dengan aksi2 manja beliau..



okay lah..
nanti ade part 2..
hehe :)
bye!


Photobucket

4 comments:

Leeya Hezlin said...

wah,makan BESAR nampak..
hehehe..
btw,tak rugi belanja family sendiri..

p/s : yang,makan banyak sikit..makin kurus pulak..

Cik Leen said...

kakakkkkkk!
bawak makan dekat alai?
wahhh kampung sy tuh!!!
pi makan ikan bakar kat crystal bay eh? hehe situ memang sedapppp :)

Farhana Basri said...

alhamdulillah, mesti x lupa family. berkat tu.. ikan bakar awesome tau. sedap la pulak tgk.. kne tngu lepas raya la camni

me suya said...

seronok kan bila dapat gaji pertama. hehehe tapi bila dah bulan ke dua pun masih kena utamakan org sekeliling lagi.. anyway, tahniah... sebab kita sama-sama dah move kepada alam kerjaya.. Suya pun dah merasa yg pertama.. and now rutin.. waiting for gaji ke 3..muahahaha~