Friday, November 2, 2012

USS and JPO


Assalamualaikum!
last week saya pergi USS..
Universal Studio Singapore..
alang2 tu pergi JPO sekali..

so lets the journey begins!
malas nak type banyak2!!
cume nasihat saya makan dulu pagi tu kenyang2!
kami gerak dari Muar lepas subuh dalam pukul 6.30 pagi camtu..
then singgah makan dekat RnR Pagoh kalau tak silap..
then sampai Woodland dalam pukul 9 pagi..
dekat pukul 10 sampai la USS..



Pemeriksaan Kastam

Singapore


Ferris Wheel Singapore


bangunan unik..
ala2 menara telekom sikit..


heading to sentosa gateway


sudah hendak sampai


bangunan unik 2


yeay..
da nampak castle far far away!


carik parking yok!


rasa macam nak masuk alam lain lak bile nak naik escalator ni..
terang semacam je..
rasa cam nak naik UFO pon ade gak..
haha..


naik2 je escalator tros nampak bende ni!
excited giler tros pergi kat bende ni sampai encik suami tertinggal kat belakang..
heee...sorry abang..
wife over excited camni arrrr...

tapi kat parking tu memang banyak escalator depends kat mana korang parking la..
kebetulan saya park kat bawah bende globe ni..


eh eh die pon nak interframe...


favourite spot!


our tickets!

pasal tiket plak ikot peak or non-peak hours..
biasa la tu..kat mana2 pon memang camtu..
memandangkan kami pergi masa peak hours (weekend) so mahal sikit la..
non-peak = $68/person
peak = $74/person
Singapore dollar okay..bukan ringgit Malaysia..
so korang darab la dengan 2.51...
so ticket kami berdua $148 = RM 371   T_T



HOLLYWOOD

first picture bile masuk dalam tu..


comel-nye-husband-sape-la-ni....
hahahaha!


okay encik suami macam histeria kejap nampak popcorn..
saya cakap takpe abang..
kenyang lagi baru makan kat RnR tadi..
baik jalan dulu kang btol2 lapa baru beli..


kedai best untuk shopping..
rilex dulu..
amik gambar dulu puas2 kang baru shopping!


Universal Studio Store
ni main entrance die


okay sangat ramai orang!!!!
weekend la katakan...




MADAGASCAR

Glorianye takde...


abang cameraman pon nak amik gambar jugak..



Eh macam sikit je gambar kat madagascar ni..
tak best sangat pon..
game pon cam tak best..
so lets proceed..





FAR FAR AWAY

jom masuk ke alam Shrek dan Fiona..
saya suke tempat ni..ala2 princess sket rasa..
hehehe..


yeay nak masuk Far Far Away Castle


our first game...


muka masih bertenaga..

gambar main game mesti la takde kan..
kang tercampak plak kamera tu..
tak pasal2!


nak beli tapi mahal T_T


sayalah Fiona kalau awak semua nak tahu...
okay tipu..
xnak jadi fiona..
muke pelik badan pelik kulit lagi la pelik warna hijau..


encik suami nak jadi Shrek..
eh hensem la pulak shrek versi manusia ni :)
nak jadi Fiona encik Shrek hensem ni boleh???!


lagak seperti berada di kota London siap tengok map bagai..
tapi memang kene tengok map pon..
tempat ni takdelah besar sangat..
tapi first time pergi memang kene ade guidance la..
baru tau game ape ade kat tempat tu..tempat makan..tempat shopping..


eh samalah
:PPPP


eh ni lagi serupa....
okay tipu je..






abang cepat panas ni!



sedondon la pulak baju dengan kereta labu ni..
nasib engkau la labu.. :P


:)



excitednye muke orang tu!















eh dapat jumpe Fiona la...



putera katak!

okay da nak keluar dari far far away..




THE LOST WORLD








abang takutnye ade dinasour!!!!


yeay hero datang selamatkan heroinnye!
:P


eh apehal plak muke budak kecik tu camtu??






okay game ni nampak relax tapi saya menjerit macam hape kot..
gayat!





ANCIENT EGYPT

makhluk pelik yang menakutkan














people



masa untuk makan!!!!







Pharaoh Set $15.50
Bryani Rice, Roasted Chicken, Bhindi Masala, Prata, Dhal Tadka and roti canai??!haha..
beli satu set je la kongsi berdua..
satu jimat..
satu lagi nasi die banyak okay..
saya makan sorang memang tak habis!




Sci-Fi City


okay ini menakutkan...


encik suami asyik pujuk saya naik mende ni tapi i'm so sorry abang..
bende ni menakutkan..
last saya naik roller coster masa 2nd year..
tu pon naik yang dekat time square tu je..
tapi suruh encik suami naik sorang2 taknak..
nak naik sama2 jugak..
last2 memang tak naik la..
sorry abang... :'(
sayang tak berani...takut..




dekat sini rasa macam dunia masa depan..
haha..


dulu saya takut nak dekat dengan robot camni..
mesti rasa berdebar2 je nak dekat..

kang tak pasal robot ni pijak ke..keluarkan fire ke hape kan..
tapi itu imaginasi budak kecik yang tak tahu realiti duniawi :P
sekarang tak lagi..




da macam besfren pulak saya buat robot ni.. 



yang robot ni bergerak okay..
yang biru tadi tu tak bergerak..
yang ni siap salam tangan lagi...

haha..lawak je robot main salam2..

okat sci-fi best bagi saya..
ade satu game ni naik macam satu kapal pakai spek 3D..
then rasa diri ni dalam robot tengah gaduh ngan robot lain..
peh effect die best..
rasa macam real gile..
rasa nak naik lagi tapi masa tak mengizikan..





NEW YORK






















































banyak2 tempat kat tong sampah jugak die nak bergambar..
suami..suami..
























encik suami belanja beli ELMO!







okay perjalanan hampir tamat..
pastu ape lagi..
shopping la..




hasil pada hari itu..












otw nak keluar tu ingat nak beli popcorn yang encik suami nak tu..
rupenya kedai tu da tutup..
sian encik suami..

rupe-rupenye kat luar universal tu ade satu lagi kedai popcorn..
ape lagi serbu la..
bukan ape encik suami pernah rasa popcorn ni abang die bawak balik dulu..
sedap la pulak katanya..
rupenye ini kedai popcorn tu..
bukan yang dekat dalam tu..




tengok tu muke die...
suke tengok bile suami gembira!



banyak btol encik suami beli boleh makan seminggu..
takpelah suami cakap boleh bagi orang sedekah..
oka
y abang!



geramnye tengok bende ni!!!!!!


okay2!
masa untuk pulang..
bye2 USS!!
see u next time bile family da berkembang okay!
:P


haha..mercun pop-pop pon takleh..

so malam tu kitorang stay kat JB..
sebab esok nak pergi JPO plak..
kitorang stay dekat Hotel Seri Malaysia..
nasib ade bilik kosong..
Swiss Garden cam takde je kat JB ni..

esoknye JPOOOOOOOOOOOOOOOO!!

okay gambar sahaja..
da x larat nak type!
nak baca buku plak pasni~





































































okay overall JPO ni TAK BEST pon!!!!
haha boleh tak cakap camtu..
da la panas!
ingatkan dalam bangunan..
shopping kt KL lagi best!



okay korang...
happy reading..
sekarang saya nak baca buku..
next week ade exam NRP!
doakan saya ye..
ameeen!
bye!




Photobucket

3 comments:

Lovely Peeda said...

comel.hehe.good luck ye.

Leeya Hezlin said...

seronoknya anda..
ada juga keinginan nak ke USS tapi belum ada rezeki lagi..
btw good luck exam.. ;)

Shazwan Azizan - wanblur said...

waaaaa.... suka baca entri blog kak farhana..!!! all the best kak and hubby!!