Wednesday, May 2, 2012

Wedding Preparation Part 3 :)


 Assalamualaikum..
hai korang!
sihat?

dup dup dup..
tinggal 23 hari je lagi menjelang hari bahagia saya..
macam2 perasaan ade..



berdebar..



takut...  


gembira..



sedih...



and kadang2 tak rasa ape-ape langsung..


ditambah masalah kat tempat kerja baru2 ni..
sigh~


O_O


okay2..
tajuk nampak cam happy je kan..
tapi mukadimah asal cam sedih je :P
hehe~

sapa x happy kalau cite pasal persiapan perkahwinan..
semua orang mesti teruja..
kalau yang da kawin mesti rasa nak sanding balik?
btol tak btol tak??
jangan tipu~~


so kali ni ade 4 cerita dalam 1 entry..
pakej entry combo.. :P


cerita satu : mencari pakaian si flower girl and flower boy..


duduk melaka ni bukan senang nak carik baju prince and princess (yang murah)..
hehe..
kalau kt KL tu berlambak je kat Jalan Tar..
saya bertanye kat 2 - 3 orang kawan2 saya..
ade suggest kat dataran pahlawan, ade suggest kat tesco melaka...
last2 saya beli dekat madam king, jalan bunga raya..
tempat ni makcik saya yang suggest..
dari segi harga lebih kurang je macam dekat dataran punye..
tapi dekat madam king ni lagi banyak choices..



OMG!heaven kot beli baju princess kat sini!



comel boleh tak...
geram!


yang dress kuning and merah ni sangat comel tapi xsesuai untuk majlis saya..
x ikut tema!

 inilah yang menjadi pilihan terakhir kami masa beli..
nak tau mana satu jadi pilihan..
cepat2 teka :P
tunggu hari wedding ye :)



tuxedo suit die pon very gorgeous..
bagi saya harga die sangat berpatutan dengan material die..


mesti korang pelik kan nape saya nak beli baju2 ni..
padahal boleh je sewa..
pakai pon 1-2 jam je...
masalahnye saya tak jumpe pon mane2 kedai yang sewakan baju macam ni!!

so saya decide untuk beli je tros...
nanti lepas majlis boleh sewa kan dekat orang pulak..
nasib ade kakak sedara yang bukak butik pengantin..
senang nak joint venture bisnes :)



Cerita dua : button badge comel

bulan lepas saya ade tempah button badge untuk orang yang bakal bertungkus lumus masa wedding saya nanti..
plan nak bagi dekat orang rewang and nak bagi dekat cousin2 rapat je..
then mase first parcel sampai semua org pon teruja and nak satu..
so tempah kali ke 2 siap buat untuk my uncles and aunties sekali :)


teruja bile bukak kotak...
saaaaaaaangat comel!


Weeeeeeeeeeeeeeee :)



memula takot nak tempah benda ni online sebab tak yakin die boleh buat yang macam saya nak..
tapi alhamdulillah saya suka..
dalam 100 badge yang saya tempah ade satu je badge yang tak jadi..
meaning die punye button tercabut dengan pin belakang die..
i told the company about that..
saje je nak inform tapi saya xkesah sebab 1 je pon..
and u know what??
 they all ganti balik dengan percuma..
agak bagus jugak company ni..
terima kasih daun keladi..
hehehe...



cerita tiga : Sesi mengedarkan kad kahwin..


fuh kerja yang ni paling penat tapi yang paling best nak buat..
ape taknye..
saya dok bawak kad ni ke hulur ke hilir..
kad sentiasa ade dalam whitecoat saya..
dalam kereta pon ade..
dalam handbag pon ade..
mane2 je kawan yang saya nampak and saya rapat dengan die saya akan bagi tros..
siap pergi setiap wad yang saya pernah kerja sebelum ni jugak untuk bagi kad..
petang tadi pon mase CME dekat bilik seminar saya bawak 12 kad untuk bagi dekat MO yang saya rapat dengan bos..
tapi ade 2 3 orang yang takde..
takpe boleh bagi lain kali.. :)



 kad yang menanti masa untuk diedarkan :)




cerita empat : Lollipop!


sebenarnye saya malas nak isi gula2 dalam bekas untuk bagi kat budak2 kecik..
so nak senang kerja saya beli je lollipop banyak2..
so nanti bagi sorang 1 je la..
senang cite..
xpayah bungkus..xpayah nak ikat2 bagai.. :P



bentuk yang sangat comel..
mesti budak2 suka :)


bentuk ni yang paling menarik hati saya...
 ^_^


saya beli 12 balang semuanya..(2 balang lagi uncle kedai tengah ambil)
so ade 600 batang lollipop..
cukup x rasanya??


ok la..
penatnye menaip..
da lama gile rasanya tak menaip..
heheh..
ok korang!
enjoy reading kay..
nak tido esok kene kejeeeeeeeee!
malasnyeeeeeeeeeee!

ok bye!






Photobucket

4 comments:

Leeya Hezlin said...

Wah xlama dah wedding dr ni..
Sangat gembira walaupun saya jauh..
Tapi,sedih pun ada juga..
Huhuhu..
Semoga semuanya berjalan lancar ye yang..

Faten Rosli said...

bestnye nak kawin.. rasa mcm nak kawin gak rase..huhu..
nway,, semoga semuanya berjln lancar.. ;)

Anonymous said...

Hye..nk tanya kat mana u tempah badge tu?? cantik lah..

Fid Yuuji said...

19 hari?..sy tinggal 23 hari lg..neves wei :p