Friday, August 10, 2012

Red Fofie :))

Assalamualaikum...

fuh..fuh..
debu habuk penuh satu blog ni..
mungkin sibuk sejak berumahtangga ni..
sampai belog pon terabai..
maafkan daku wahai belog.. T_T

nak review pasal wedding pon sangat2 malas..
jadinye cume tinggal angan2 je la ye..
banyak bende lain nak cite selain wedding..
contohnye skrg..
my new obsession!!!

MY CAR!!!!!

Alhamdulillah akhirnya saya berjaya memiliki kereta sendiri..
da setahun kerja baru boleh pakai keta..
hehehe...

nak tau kete ape saya beli?
jeng jeng jeng..


saya beli kereta FORD FIESTA..
kete pon nak huruf F jugak sama ngan nama sendiri.. :P


proses beli kereta ni senang je rupanya..
saya memang dari awal tarik diri dari deal dengan orang kereta..
memang 100% saya suruh encik suami yang buat..
bukan ape..saya ingatkan leceh..
tapi rupanya takdelah payah yang macam saya fikirkan..

memula saya ingat nak beli kereta dekat seremban je..
senang nak dapat no plat 'N'..
tapi rupanya ayah encik suami a.k.a ayah mertuaku da siap2 survey kat muar..
lupa pulak bapak mertua saya ni penjual kereta 2nd hand..
so die banyak kenal orang jual kereta..
maka saya pon cancel beli kereta dekat seremban..
alhamdulillah sebab beli melalui bapak mertua saya ni dapat diskaun banyak and free gift.. :)
test drive pon siap ejen tu yang datang rumah bawak kereta..
hehehe..
1st class service tu.. :P

so lepas sebulan, proses beli kereta ni pon selesai..
sebenarnye 2 minggu pon da boleh dapat..
tapi sebab tunggu no plat punya pasal jadi lambat..
sebab saya beli kereta kat Muar so saya kene beli no plat sendiri dekat JPJ Seremban..
da la nombor yang saya nak termasuk dalam 'no popular'..
so kene ikut tender..
tapi alhmadulillah saya menang tender tu.. :)
rahsianya??
hanya berdoa yang anda dapat nombor yang anda nak.. :)


so tanggal 28 Julai 2012 orang tu pon call cakap da boleh ambil kereta..
fuh berdebar2 nak ambil sebenarnye..
berdebar sebab ape pon xtau..
mungkin excited..
hehe :P



first time :)



alhamdulillah da ade kereta sendiri :)



masa ambil ni pon first time tengok kereta ford fiesta warna merah..
sebelum ni memang pernah nampak tapi atas jalan raya je la..
laju je kereta tu jalan..
xsempat nak tengok betol2..
mase kat showroom pon takde warna merah..

skirting tu pon encik suami yang tambah..
nak belanja isteri katanya..
nampak sporty sikit..
tq abang!




ford service centre Ang Trading Muar..
tempat ni satu2nye jual kereta Ford rasmi kat Muar..
ni belakang showroom die..
mak aih besar gilerrrrrrrrrrr..
da la showroom die besar...
service centre die lagi besarrrrrrrrr!!!
takleh nak bayangkan kekayaan owner tempat ni.. :O



beli2 tros cabut plastik semua..
memula saya taknak cabut..sayang la katakan..kereta baru..nanti cepat kotor..
tapi encik suami pujuk jugak suruh bukak..
die kata selesa sikit ble da cabut plastik..
ok fine..saya cabut la ni.. :P


i love the colour..kalau nampak lembu mesti kene kejar ni :P


1001 = 10 Januari :)

yup...
that is the reason why i choose 1001..
it's my birthday..
memang since secondary school saya da berangan nanti da ade kete sendiri nak no plat 1001..
alhamdulillah impian jadi kenyataan..
why NCS??
ingat nak ambik NCR tapi da terlepas..
NCS pon macam sedap je bunyi..
 :)))


okay la..
selamat berkenalan dengan kereta baru saya..
kepada kereta lama kancil berwarna biru manual bernombor plat MAR 3276..

jasamu ku kenang..
sangat banyak jasa sang kancil sejak saya 2nd year medical student lagi..
sebab sang kancil jugak saya menjadi seorang yang mahir membawa kereta manual di tengah2 kota Kuala Lumpur..
xsangka xsangka..
sekarang da dimanjakan dengan kereta auto ini..
harap2 skill bawak kereta manual x kan saya lupakan..
insyaAllah...

banyaknye jasa sang kancil ini :)
gambar tahun 2009 masa 4th year..

gambar masa awal tahun trip to A famosa :)
sticker faculty of medicine UKM still ade sampai sekarang. :)


last but not least....


terima kasih encik suami sebab settlekan semua urusan beli kereta ni..
nak harap cik isteri ni memang xpandai la kan bende2 ni.. T_T


ok bye!
wassalam!!~





Photobucket

5 comments:

Leeya Hezlin said...

nice one..
warna merah tu menyerlah.. :)

fathiah said...

wah wah. cantek nye kete :) best nye....

Lovely Peeda said...

hehee..hati2 bila ada lembu..=p

Anonymous said...

Epa!im happy for you..nice car

Anonymous said...

Sesernoknyerr member yg ku knl di matrix....enon