Sunday, August 15, 2010

bujur penyek bulat

[P/S : entry ini banyak gambar perasan..
apekah itu gambar perasan?
ianye ialah di mana aku mengambil gambar sendiri..
hehe... ]

Assalamualaikum / Hi

lemah je nak buat entry baru sepanjang minggu ni..
memang minggu ni bukan minggu untuk aku..
hp buat perangai xleh nak anta message..
bile org msg,aku kena call balik..
so,kredit aku pon berjalan dengan laju..zzzz

pastu kena marah dasyat ngan PROF BIL T______T
teaching ngan prof hamidah pon aku cam xd mood..
sebab da mmg xd mood nak teaching ;(

tapi bile sampai weekend je hati berbunga riang..
jumaat budak gemok balik..
pastu die belanja bukak pose kat nandos..

yummy2..tq dear..
pastu sabtu g buke umah along..
best ade lauk sotong :)


eh eh.. melalut terlebih sudah..
sbenanye nak cite pasal tudung mase kini..
memang aku suke gile pakai shawls ngan syria..
setiap bulan mst nak beli baru 2 3 bundle..
haha..tipu je..
sebulan mst ade beli even 1 je p0n..


okeh.. just nak cite..
bile da pakai berjenis2 fesyen tudung masa kini...

muke pon jadi laen..

ade tudung buat muke nampak bujur cantek je..

ade tudung buat muke nampak boooolat macam BOLA..
ade tudung buat muke nampak chubby-tapi-tak-bulat-macam-bola...

tapi x kesah la kan..
muke aku ni orang cakap kecik je & runcing bahagian dagu..
so bantai je la pakai ape2 pon..
xd masalah..
tapi aku suke pakai tudung yang menampakkan muke aku chubby..
trase comel...HAHAHA!~


dulu2 mase xde shawls aku pakai bawal je..

sangat la suke pakai bawal sampai da nak karat tempat pin bawah dagu tu..

even so,sampai skrg pon pakai bawal pegi ward..
sebab senang nak pakai stethoscope..

tapi kalau haritu rasa cam malas nak practice PE aku sarung je shawls..



bawal memang mebuatkan muke aku nampak bujur dan x bulat..
aku syg gile bawal pink ni..
da bertahun simpan..




tudung bawal juge sesuai mase pakai spek..
xdela nampak kembang sgt tudung..

nih gambar mase dinner 2nd year :)




shawl juge membuatkan muke aku nampak bujur sket..
tp mmg muke aku jenis panjang T_T
tapi aku suke gak pakai cara camni..
even nampak dahiku yg agak luas..

aku xkesah..asalkan aku suka :)




1 lagi contoh pemakaian shawl aku yg agak simple...
aku suke shawl plain itam jenis kaen jojet ni..
sebab ini shawl pertama aku beli dengan harga rm14.90 T_T
tp tu 2 tahun lepas punye cite la..
skrg rm5 pon da dpt shawl plain camni..



tapi bile pakai shawl ni..
die akan nampak pelik kalau pakai ngan spek..
trase muka seperti alien..
pelik kan?pelik kan?



then aku try tudung yang ade awning ni..
xtau la ape name specific die..
tp aku panggil tudung ekin je..
heeee..
tudung ni paling best..
sebab die mudah senang dan cepat..
tros pakai je..
xyah pakai anak tudung pon xpe..
tp susah sket la nnt rambut terkeluar2...leceh!




pastu kluar plak fesyen syria yang jenis melekap kat dahi camni..
first time aku tgk syarifah nur pakai mase cite nasi lemak kopi o..
tp mase tu aku cam menyampah la jenis tudung ni..
yerla..melekap kat dahi camtu..
nampak buruk je..

tp buruk2 pon try jugak..haha..
lama2 suke..
*maybe sebab trend ramai pakai & muke nampak chubby..SUKE!*

so beli banyak2..
skrg da ade dekat 20 warna dalam simpanan..
i likeeee!




tapi banyak2 syria pon aku prefer yang jenis cotton..

*tapi koleksi aku lagi banyak lycra dr cotton*
sebabnye cotton ni leh bentukkan atas die..
xdela melekap sgt kat kpala..
tp susah sket nak cari cotton yang cam kat atas ni..

rugi x beli banyak2 mase ni T_T

tapi dalam banyak2 tudung..
tudung yang aku blom pnah try tudung siti..
aku nak sgt pakai tapi aku segan nak pakai..
n aku xpnah beli pon tudung siti..
1 koleksi pon aku xd..
tgk la raya tahun ni try..
tp orang pakai lagi ke tudung siti ni??

so sekarang aku still tunggu..
tunggu ape lagi fesyen tudung yang nak keluar pasni..
semakin hari semakin unik fesyen tudung..
*wondering*

so itu sahaja utk kali ini..
laen kali bercerita lagi~



Photobucket

13 comments:

Leeya Hezlin said...

ko pkai tdung yg mcm ne pn cntik yang..
sesuai jek ak tgk..hehe.
org ckp,klu dahi luas ni pndai..
:)

Nesa said...

nice~=D

ruud said...

hehe..awk pkai tudung pape pn cun..wah..da jd model eh tudung eh skrg? Xbgtau pon..hehe..

farhanaerman said...

tengku : tq besties!!tp kan aku xde la pandai mane...bese2 jer :)

nesa : tq!~

awak : tuh la..pasni tman saya beli tudung lg eh???!

Leeya Hezlin said...

u r most welcome dear..
hehehe..bak kate si ruud "awak pakai tudung pape pn cun."
hehehe..
meremdah dri plk die..ak tau ko pndai..hieeee.. :)

Amri Rani said...

mcm2 jenis tudung eik....
ble pakai jd bujur....
ble pakai jd bulat....
ble pakai jd silinder.....hihi

suzzsuzie said...

cantiknya dia....suka berfesyen ye

farhanaerman said...

tengku : syukur alhamdulillah..~

amrie : SILINDER???mane ade!!~

suzie : tq sissy!perempuan mane xsuke fesyen! :P

DuniakuAbstrak said...

aku free hair je..malas pakai tudung..hahaha

+akufobia+ said...

tak kisah tudung macam mana pun,asal seperti yang DIA minta.

touya said...

Aku dah pening dengan jenis-jenis tudung nie . Tudung saji aku tau lah .

Ko memang nampak cantik dengan tudung tu tapi yang tak cantik pun ada gak . Muhahaha , giler jujur aku nie .

arezura said...

cantik sgt2 u pakai tudung2 tu..i br jer nk belaja pakai tudung..
sweettt...

farhanaerman said...

dunia abstrak : belajar2 la pakai tudung..mane tau terbukak hati :)

akufobia : btol2..tp saya sedar yg sy still pakai tudung x mengikut yang Dia suruh..insyaAllah akan perbaiki :) thnx!~

touya : hehehe!xpe2..aku suke org jujur.. *sedar diri x cantik* newat thnx!

azura : pasni leh tukar2 fesyen tudung! :)