Tuesday, June 8, 2010

Garang kah anda?

apasal la muke ko camni farhana!


wuzz up u alls!!~


hee~ intro gedix!
okeh today saya nak berkata-kata pasal garang..
anda tahu ape itu garang?
bile da google punye google..
xdapat2 jugak maksud garang tu kan..
malu pulak die nak keluar..
so sesape yang ade kamus dewan kat umah tu boleh la selak2 ye..
kite kongsi ilmu..
ade kat umah tu bukan korang gune pon kan??
jadi tempat sawang je..hehe :P
so sinonimusnye perkataan garang ni adalah tegas atau bekeng..

"BEKENG MU NIH
!!!"

haha..tu salah 1 contoh ayat aku bagi...
korang reka la ayat lain yer..

so,adakah anda rasa anda garang?tegas?bekeng?atau yang seumpamanya?
tepuk dada, tanye la diri sendiri..
aku pon xtau la kan..
ramai orang cakap aku garang..
terus terang nak cakap kat sini..
kalau korang da judge budak tu garang awal2 lagi..
memang korang akan cop die garang sampai bile2..

dalam kes aku ni..
aku da buat la beberapa research knape orang slalu cakap aku garang..
first maybe sebab muke aku ni susah nak senyum..
second maybe sebab aku ni jenis yang cakap memang kuat..
third aku memang suka buat muka..
meaning if aku da penat or menyampah or meluat ngan something tu memang aku buat muke bengang..
mungkin sebab tu la kot orang cop aku garang..

aku da tanye ramai orang yg rapat dengan aku..
mereka pon sependapat dengan aku..
tapi dorang cakap dorang da biasa da dengan aku..
so da x anggap aku garang pon..
boleh buli2 lagi..
ceh,sempat nak kenakan aku!

so guys!
nak cakap kat sini xkenal maka x cinta..
x gitu?
so,sebelum nak judge seseorang tu..
lebih baik kite kenal die dulu..
jangan nak main judge je okay?


ha garang x muka??garang x??
ha comel??
ala..jangan la..malu la..
*dush2 tumbuk muka sendiri*




Photobucket

16 comments:

RON said...

yeke? slalu orang ckp nampak garang ke? Ron tgk nampak cute je..hehe

Leeya Hezlin said...

xla..xnmpk pn ko garang..
biase jek..comey jek..
:)

nas said...

waaa...takot nas tgok mke farna...ahahahha...garangnyer muker...huhu...tp mst aty baek kn? ehehe

farhanaerman said...

ron : sebab ron x tgk depan2 lagi kot :)

tengku : ko kan besfren aku..so ko tau la aku garang ke x.. :)

nas : haha!hati mesti mau baek dek! :)

nuyuEna said...

muke ai juge cm gtu..
aish~nak wt cmne kang...
tp xpasai2 org ckp garang+sombong..
sob3..naseb ai x cmtu..hee~

Leeya Hezlin said...

ye2,ak tau ko mcm ne..
hehehehe...
pe2 pn ko xgarang..

farhanaerman said...

nuyuena : pasni kene senyum sokmo la!

tengku : maceh syg :)

ruud said...

em..jgn la risau..
mane ade garang muke awk tu..
comei je..kalo x xkan ade org suke :P

farhanaerman said...

awak : heeee~kena la terima sedanye yer :)

aainaa said...

yup! btul.
dont judge a book by its cover.
awak kene la senyum slalu. hehe

farhanaerman said...

aainaa : :) :) :) :) :) :)
penat la asek senyum je :P

ainhamzah said...

org sll cakap ain 'bekeng'
wahaha.. maybe sbb payah senyum
+ i have a loud voice
(**,)
sy baik aje


http://durratul-ain.blogspot.com/2010/06/bertanda-bagi-bercinta-bukan-bencita.html

Sumijelly said...

garang tgk tempat gak...
ngan anak2 pun kekadang garanga gak.,heheheeh


Sumijelly.com

farhanaerman said...

ain : pasni kite slalu2 la senyum yek :)

sumijelly : :)

mengenaldiri said...

awk cumel pkai blue scarf tu
=)

farhanaerman said...

mengenal diri : thnx dear :)