Sunday, January 2, 2011

Shopping time!~

Assalamualaikum you all!
teruja tak baca tajuk entry nih..
hehehe~
sape2 kaki menghabiskan duit macam saya ni memang la eksaited kan..

for your information girls (or guys yang kaki shopping jugak :P )..
sabtu haritu saya ade pergi grand opening satu butik baju niii....
peh harga die murah wa cakap sama lu...
discount up to 70% sape taknak an...
elok2 harga baju tu dr 60-70 hengget tetibe je jadi 20-30 hengget!
rambang mato den ni pilih baju..
naseb cik abang sayang ikot sekali..
so takdelah saya borong satu kedai tu kan T_T

kedai die pon cute habis la..
kaler2 pink camtu memang kena la dengan jiwa sanubari saya ni..

jom cekidout how's the shop looks!
very the nice okay~
(all pictures are courtesy of luvClothez)


ini die punye kedai punye main entrance :P
(saje buat ayat berbelit)


corner ni paling saya suke..
konon la kan terlupa nak beli baju ape yang kita dah berkenan dalam website die tu..
boleh la bukak kat sini..
then tunjuk kat pekerja die and pekerja die akan carikkan..
heee...comel kan?


another corner...


another part of the shop :)


saya sampai mase tu memang da pukul 1115 am..
maksudnye baru bukak 15 min tapi mak oiiiiii!!!
penuhnye kedai tu macam da bukak 8 jam!
bayangkan...
kesian tengok pekerja die..
eventhough ramai..ade la dalam 6-7 orang jugak..
tapi tak menang tangan tu..
so saya pon dok layan diri sendiri..
carik la baju sendiri and pas kumpul2 semua baru bagi kat orang tu suruh amek yang baru and tros bayar!
sonang cito!


biasanya baju yang patung pakai mesti nampak cantik je kat mata nih!


pilih tali pinggang bukan main lama..
tapi belinye tidak..
biasalah perempuan :P


owhhhh~
baju2 ni tak sesuai pakai kat Malaysia oh tanah airku yang panas ni..


mencuba mengetest baju depan cermin sahaja!
fitting room penuh and kena beratur bagai..
malas ar kan nak beratur..tehee~


meminta pendapat cik abang sayang nak beli ke tak baju ni..
konklusinya tak beli sebab singkat sikit..
tapi sikit je la.. :P


saya suruh ambil gambar with the whole handbag..
tapi die amek gambar bersama tali handbag jer..
tapi masalahnye saya nak jugak masuk dalam blog gambar ni..
saya tak kira..
ade saya kesah?
blog saya suke hati saya la!
heeeeee~


okay..okay..okay....
sekarang meh tengok baju ape yang saya beli..
memang agak merepek jugak baju2 yang saya beli...
tapi ape ade hal..
as long as saya suka and saya tahulah macam mane nak menggayakannya nanti..


cardigan hitam owh cantiknya kamu :)


dress hitam yang sexy habis la!
tapi of coz saya akan pakai dengan inner or cardigan..
saya sangat suke dress ni!


dress kekotak main chess!
hahaha...
takde niat pon nak beli tapi sebab harga die tersangat murah after less tros la grab 1!


baju jaring-jaring nih memang saya rase pelik lepas membelinya..
dalam kereta rase macam 'eh kenapa aku beli baju mengarut nih?'
heeee~
tapi lepas da cube tros suke!
tros tak sabar nak pakai!
tapi kena tunggu function yang sesuai baru nak pakai!



and lastly~~~



beg pink yang cantik!
murah okay~


sesape berkenan boleh la masuk website die ni :)

http://www.luvclothez.com/


*saya tidak dibayar okay..*
*saya ikhlas mempromote kedai ini sebab baju2 die cantik and murah*
*servis die pon tip top!*


then lepas shopping tros balik kampung..

jumpe budak berdua nih!
rindu la~




scha da pandai salam ^_^





Photobucket

18 comments:

ruud said...

1st..yeah!!

Si Kecil said...

boleh tahan juga kan kedai tu..
ehehehe.. :)

farhanaerman said...

awak : so? :P

kecil : aah..sgt comel!

Illiana Hidayah said...

syoknyeee shoppinggggg~len kali ajak eh...hehhe :P

nur dhiya' aida said...

dekat mne ini kedai wink wink haha
comel lorh beg die :))

farhanaerman said...

illiana : sedapnye nama awak :)
len kali nak shoping sy cl awak k :P

aida : kat cheras :)

miSsh chiOrikA said...

ee ! best nye shopping time !!

farhanaerman said...

mish : best2 :)

☆aDihAys☆ said...

waaahhh..menarik..
nk pg situ jgk..
agak2 sales die smpai ble?

Anonymous said...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel

farhanaerman said...

adihays : sale nye mase haritu je yang..
tapi kedai tu slalu buat sale..
jangan risau :)

NaNaT said...

nice shop~ would love to drop by anytime soon. anyway farhana, saya blogger baru, semoga kita boleh menjadi rakan blogger. sila beri tunjuk ajar dkt newbies cam saya ni. hehe..u have a nice blog~

farhanaerman said...

nanat : okay no prob!nice meeting u :)

RuSh D said...

comey jer reben kat tudung tue..biasa budak pompuan jer pakai:)

Fadzli Amir said...

yang gambar hand bag kuning tu, macam cik abang dah boring je tunggu lelama kan...hehehehhe

Amirrah Zawani said...

menariknya...
biar betul sampai 70%..
nak kena pg ni.. hehe :D

SyedGraphiX said...

best nye shopping.. aaa.
bile mau blanjee? XD

Anonymous said...

kedai ny kat bhgian mane ek kat cheras????leh gtaw x?attracted ny.hehe