Tuesday, May 17, 2011

The Engagement

Assalamualaikum :)
Syukur alhamdulillah...
majlis pertunangan saya berjalan dengan lancar dan aman..
walaupun ade sikit2 masalah semuanya dapat diselesaikan dengan sempurna..

saya harap korang tak bosan la yer dengan entry kali ni..
sebabnye tulisan tak banyak..
tapi gambar banyak gile..
ade 89 gambar..
rase nak masukkan semua 700 keping gambar dalam blog ni..
tapi gelabah sangat la pulak kan..
so lepas ditapis2 90 keping gambar ni je la yang layak diuploadkan..
ngeh ngeh ngeh :P

yok scroll down your mouse~



ini keadaan rumah saya pagi2 sebelum orang ramai datang..
cume ade orang rewang2 sikit tgh makan sebelum stat kerja..
gembira akhirnye berjaya mencari khemah arab dengan scallop warna pink+purple..



gambar sebelum stat make-up..
ini bukan mak andam saya..
tapi die adek kepada mak andam saya merangkap saudara saya..
faham tak?
maksudnye mak andam saya tu saudara saya la.. :P
die ni sengaja je nyibuk orang tgh make-up so boleh la die guna make-up mak andam merangkap kakak die tu (oh ayat pening @_@)...



mak andam saya cakap sebelum stat make-up kena letak ais dulu baru make-up tahan..
sejuk ko tau!



make-up in progress..



hasilnye..alhamdulillah..
seperti yang saya mintak nak natural look..
kakak saudara saya memang fabulous la..



pakai rantai sebab nampak macam kosong sangat dekat leher tu.. :)



orang kuat dapur..
siap masak nasi minyak..
macam majlis kahwin plak.. :P
nasi minyak yang abang ni buat memang sangat best..
sekejap je da licin..



paklong saya sangat multi-talented hari tu..
pagi tolong masak,pastu tolong terima rombongan tunang,pastu tolong jaga trafik mase kereta rombongan tunang nak balik..haha..good job paklong..
saya da anggap paklong macam ayah saya da.. :)
banyak tolong family saya sejak arwah bapak takde..



makcik2 rewang..
yang baju pink tu memang takde kerja lain.. :P



okay sekarang meh tengok hantaran dari pihak saya pulak..
digubah khas oleh kakak saudara saya jugak merangkap kakak kepada mak andam.. :P
memang cantik..
saya tolong sikit2 je..tolong beli barang, tolong gam.. :P



sireh junjung...
masuk 3 4 kedai carik rose pink semua da habis..
tinggal oren dengan putih ni je la..
tapi still nampak cantik.. (even da layu sikit :P)



bunga rampai yang sangat wangi harum semerbak 1 rumah.. :)



kemeja dan tie.. :)



set tali pinggang dengan wallet.. :)



towel :)



coklat ferrero rocher, biskut famous amos dengan taburan choclaires..



buah-buahan tempatan di sponsor oleh pak andak saya..
mase gubah haruslah rase 2 3 bijik anggur tu kan..
sedap giler ko tau!



puding pandan sponsored by along elin merangkap kakak sulung mak andam.. :P
(family mak andam saya memang baek2 banyak tolong saya dalam hal tunang ni :D)



last but not least cupcake yang sangat comel ini..
thanks kak miza..
i like your design :)



pelamin bersama hantaran dari pihak saya.. :)



setibanya rombongan pihak lelaki..



sekarang kita tengok pulak hantaran dari pihak lelaki..
tunang saya gubah sendiri nih dengan abang die..
so meh kita lihat kerja tangan orang lelaki.. :P



sireh junjung..
ni je satu yang die hantar kedai sebab malas nak buat katanya..



home-made choclate dari makcik encik tunang.. :)



guess perfume yang sangat99x saya suke...
thanks sayang :)



telekung pemberian kakak encik tunang..
kat bawah telekung tu ade kain ela..
kenapa nak sorok bawah telekung pon saya tak tahu.. :P



potpouri dengan cincin tunang..
simple but nice.. :)



towel..
kreatif encik tunang saya ni :)



and buah-buahan..
sehari sebelum tu siap telefon saya tanye saya nak buah ape..
hehe comel pulak encik tunang ni..
beli je la..nak tanye2 pulak.. :)
kesudahannye saya tak merase langsung buah jambu air tu..
sekejap je da licin :(



hantaran saya dan encik tunang



rombongan lelaki..



tak sangka ramai pulak yang datang..
tapi best..
the more the merrier bak kata omputih tu kan.. :P



ayah encik tunang selaku ketua rombongan lelaki..



sesi perbincangan..



salam2 pulak..



alhamdulillah selesai sesi discussion..
then baca doa selamat..



ameeeeeeen :)



now it's my turn to come out..
serius nervous..
tapi 2 minit je..
pastu okay balik.. :P



cover2 jangan jatuh..
naseb kakak ipar saya ade..
hilang nervous sikit..



mase ni baru teringat tak rehearsel pon nak duduk camne..
haha..
so belasah je la..
asal nampak sopan.. :P



tak sangka ramai pulak cameraman hari tu..
ade 7 dslr, ade lebih 5 camera digital (poyo siap kira ade berapa :P)..
mane satu nak pandang ni.. T_T



da lame2 baru pandai posing sikit..
tu pon lepas diajar abang2 cameraman and makcik2 yang ade kat belakang cameraman tu.. :)



bestnye bile semuanya nampak pink.. :)



suke kerongsang besar dekat kepala tu..



oh ini saya tak tau gaya ape..
abang encik tunang yang suruh buat..
die suruh buat kirenye macam semua hantaran tu saya yang punya.. :P



nak spasm saya punya rahang asek senyum je.. :P



suke :)



sekali sekala bajet artis ape salahnye.. :P



the ring..
simple but who cares..
and i love it!



okay nak stat sesi sarung cincin..
nervous balik 2 minit.. :P



alhamdulillah saya sudah menjadi tunangan encik amirudin sanip :)



hehe..
naseb baik emak encik tunang sporting.. :)



close-up :)



sayang bakal mak mertua..



front view..



emak encik tunang juga menjadi artis sekejap.. :)



kesian emak encik tunang macam da penat disuruh posing..



even so, still emak encik tunang bagi pose terbaik beliau :)



mendengar penerangan abang cameraman untuk tunjuk cincin dekat jari..



hasilnye..
cincin risik and cincin tunang..



eh eh encik tunang pon nak interframe lah!



gaya ini disuruh oleh abang encik tunang..



gaya ini pula disuruh oleh makcik saya..



tak tahulah motif gambar ni ape..
sedih kot tengok bunga da nak layu.. :P



mata encik tunang memang camtu..
cam nak tido je..
wake-up sayang!



with encik tunang and mother and father in-law to be :)



with my ibunda sayang..
i love u mak..
thank you for sponsoring my engagement ceremony :P



keluarga saya..
tapi angah missing in action..
faris pulak tid0..



bersama kakak saudara saya merangkap mak andam saya..
pelamin ni pon die punya..
sape2 nak amek as korang punye mak andam leh la tanya saya ye.. :)



kreatifnye abang cameraman saya amek gambar.. :)
tq edy..nice pic..



ni la kawan2 UKM perempuan saya yang datang..
tq besfren sudi datang!



ni pulak kawan2 lelaki.. :)



ni pulak bile combine 2 2..
ramai jugak la jadinye.. :)
tq tau korang sudi datang..



ini la saudara saya yang sebaya dengan saya..
ND - SURAYA - ME - MIMIE - HAFIZ
kami berlima memang selalu jugak berlumba ape2 je dari kecik..
alhamdulillah semua da berjaya sekarang..
korang, aku dengan nd sudah..
so who's next?!



apesal macam gedik je dalam gambar ni?



cantik!



kazens...



kazenssss....



kazenssssssssss.......



kazensssssssssssssssssssssssssssssss...



gambar ni cantik!


family besar saya memang ramai anak dara..
so bile berkumpul tu memang best!



ini kawan sekolah saya..
ammiratun and wani..
tq sudi datang :)



orang rewang..
terima kasih makcik2 sudi tolong masak.. :)



lapa ye fareha? :P



adek2 saudara yang cantik2 belaka..
anis dan cikin..



comel la mereka..



comel lagi..
suke ye dapat keropok..
tq kaklong sudi sponsor keropok and gula2 untuk adek2 kecik ni..



rombongan encik tunang nak balik dah.. T_T



bye encik tunang!



gambar outdoor cantik rupanya..
rugi tak ambik banyak2..
satu ni je la yang ade.. T_T



bye korang..
tq sudi baca entry tak seberapa ni..


alhamdulillah lagi sekali semuanya berjalan lancar..
hopefully pertunangan saya ini diberkati dan dirahmati oleh-Nya..
ameeeeen!



Photobucket

18 comments:

Leeya Hezlin said...

congratulations besties..
gambar semua cantik2.. :)

ruud said...
This comment has been removed by the author.
ruud said...

fuyooo!! da tunang da ie..haha..tahniah²!!
very nice entry :) !!
cantek sgt!!

nurnabiha said...

congrates kakak...smoga jdoh anda b'dua b'panjangan...suka tgk smua gmbr2.. :D

ainakhani said...

tahniahhhhhh! cepat2 kahwin ya...

p/s: i think kalau takde rantai tu lagi nice. nampak macam serabut...

sugar2 kapas strawberry said...

awk awk..kawen nti ajak sy taw.hehehe

fathiah said...

wah... dah tunang dah... btw, tahniah :)

rosatikahahmad said...

serious epa..majlis tunang ko dh mcm majlis kahwin..
nnt kahwin jemput laa..insyaAllah kalau free bleh dtg..
btw,,congratez to both of u!!

hanizatul.amira.amran said...

congrate dear :)

Anonymous said...

congrats u both~..glamour tau..<3

Anonymous said...

atas ni komen aku.lupe nak tulis name..-erma-

sushi_me said...

tahniah farhana...sngt cantikk

sushi_me said...

tahniah farhana...sngt cantikk

saharinasaharudin said...

u're beautiful.pinky gitu.sweet sgttt:)

Norazlina Mohamed said...

Congrats on your engagement.:)

wunny said...

taniah akk DR...
nice gileeeee..
smoge bkekalan:)

aimi najibah^^ said...

hye farhana..stil egt sy??xsangke da tunang!! :) im hepy for u dr.farhana..moge Allah memberkati kamu dan encik tunang kamu..hehhee..papepon byk2 bersbr n tabah ye menempuhi alam pertunangan..

caliph shuriken said...

congratz ^^