Sunday, December 12, 2010

ice ice baby



Assalamualaikum...


macam mana hujung minggu korang semua? best tak? harap2nye best la ye.. kalau tak best pon bersyukur la jugak at least kamu2 semua still dapat bernafas lagi even terpaksa menjalani hujung minggu yang membosankan.. kalau ikotkan hunjung minggu aku pon agak bosan.. sebab semalam hari sabtu pon seharian ade program fakulti.. naek beku dok dalam auditorium tu seharian.. naseb la kawan2 aku tu semua ada bakat untuk masuk Raja Lawak.. takdelah mengantuk sangat aktiviti petang petang tu..


pastu hari ahadnye aku telah sebulat suara telah dipilih oleh adek2 sedara kesayangan aku tu untuk jadi tourist guide diorang..hamboih2!!! manyak cantik muka kau orang heh?! tapi ape ada hal.. setahun sekali je dok melayan budak2 kecik ni.. lagipon tahun depan masing2 ade exam besau.. 2 orang SPM candidate (ifah & ayin) and 2 orang lagi PMR candidate (cikin & ika).. so ikotkan aje la.. aku kan kakak sedara yang penyayang lagi memahami... :0


okay2... cite die begini... bebudak ni haram nak bagi cadangan nak pegi mana.. semua aku jugak yang kena decide.. hampas kelapa btol.. tp takpe.. demi title kakak sedara terbaek aku pon decide la.. memula tu aku ajak g maen bowling.. peh.. selambe badak je dorang tolak.. okay2 fine!!! cari idea lain..


hah! jom2 pegi cosmo world dekat time square.. alang2 korang2 ni semua tak pernah pergi (ceh..nama je orang Kay Elle!!~) tempat ni.. dorang pon da buat muka2 eksaited macam la aku nak bawak depa ni pergi disneyland T__T .. jom la kite ke sana.. sesampai je Time Square semua muka happy senyum sampai telinga memasing.. tup2 bile sampai depan main entrance semua pakat dok taknak masuk plak! hai.. apehal plak? rupe rupanya semua dah kecut prot dok tengok roller coster luncur laju je atas kepala depa dengan mainan kerusi pusing 360 darjah dan mainan leher zirafah yang ketinggiannye mencecah 50 meter depan mata! semua muka da pucat da! ceh tadi beria sangat.. pastu cakap tak nak maen plak.. haissshhhh! bebudak ni... then,apa plan?? bowling taknak.. wayang taknak..



ice skating! wah wah wah..dorang ingat dari Time Square ke Sunway Pyramid tu macam dari Sogo nak pergi Jalan Masjid India ke?? tapi takpelah.. ikotkan jugak! alang2 aku takde la bz sangat.. so vroooom vrooom pegi sunway pyramid.. SP..here we come!!!~



sesampai je SP ni kami tros la solat.. jam pon da pukul 1.45pm.. pastu lapa trasa nak makan donut.. carila kedai donat.. singgah la dekat Krispy Kreme ni ha..

muke lapa memasing..


inilah die tourist guide yang berjaya :O


wifi kat sini sangat laju... best best best!


pastu tros ke tempat ice skating... aku tak main pon.. jadi camerawoman plak.. wah.. multitalented rupanya aku ni yer.. semua boleh.. hahaha! sila muntah sekarang!


cecece..... gambar sebelom semua muka gembira.. yerla.. pertama kali jejak kaki atas ais.. lepas ni boleh habaq satu skola no hangpa semua da maen benda luncuq ais ni.. :P


okay saudara2 ku semua.. bersatu teguh bercerai roboh.. sape yang roboh atau jatuh kejap lagi meh kita gelakkan die ramai2! :P eh bukan2.. kita kena saling bantu membantu.. kalau sorang jatuh yang lain mesti kena jatuh jugak! eh bukan jugak.. yang lain kena tolong.. okay bos!


okay kita berpecah.. ika ikot ifah.. ayin pergi dengan ikin.. deal?? :P


peace..kami belom jatuh lagi :D


peace lagi Y


hye saya ika.. saya da pro dah maen bende ni.. kacang buncis je..


asek peace je.. main je la.. kang kene langgar kang...


perghhh! gaya pemain handalan.. wakil Banting nih!


dak ayin sampai ke sudah la dok pegang tangan orang..


hahahahaah!jatuh jugak akhirnya..


sesi perbincangan *ayin : weh sape budak baju biru tu??*


semakin lama semakin terror..bagus!


tapi kan tapi kan


.............


.........................



..................


opsssss! mereka ni memang kena tengok2 sikit.. yerla muka semua comel2! takot ade yang kaco..
tengok2! kan ke camera azimat si Osya ni dapat snap beberapa pictures yang kontroversi.. wooo aku boleh jadi mamarazzi ni... bukan mama juwie okay!


gambar pertama


lelaki berhood merah : hye boleh berkenalan?


gambar kedua


lelaki berhood merah : nama I Tengku Daniel Bin Tan Sri Muqri
ayin : errrr *blushing* dalam hati 'mak oi anak tan sri!!!'

ika : ayin jangan SPM xlepas lagi..jom2 main tempat lain..

selamat ada Ika... :)



gambar ketiga


cikin : eh camne nak ketakan tali kasut ni...


gambar keempat

lelaki berbaju hitam : er...awak kena tarik yang ni dulu...ha..pandai pon..


gambar kelima

lelaki bernaju hitam : eh kenapa tak gerak2 ni.. takot ke? meh saya bawak ke tepi..
cikin : *blushing*


heheheheheheheeh.... jangan marah yer adek2 ku.. kak epa bergurau je.. maksu or auntie sham kalau terbaca jangan marah la marah mereka yer.. semua dialog tu rekaan je.. takde bende pon yang jadi..epa jaga setiap sorang btol2! :P
yang gambar last tu lelaki tu memang pekerja kat situ.. kerja die memang tolong orang yang tak bergerak macam dak cikin tu atau yang tergolek macam dak ayin tu... :) dorang tak buat ape2 pon... kalau dorang tak tolong alamatnye sampai ke sudah la bebudak tu tak bergerak atas ice tu.. :P


overall penat keluar ngan budak2 ni..
tapi enjoy jugak la..
tahun depan no more!
insyaAllah akak da keja..
cari orang lain lah yer..




byeeeeeeeeeeeeeee!!



Photobucket

6 comments:

fathiah said...

saya pun penah men ice sketing tp xpandai pun. hehehehe. nak main lg je rase :) best kan2... roller coaster pun BEST :)

MiSzy DiaN said...

eh'eh..ada 1 pic tu kan..mcm cikgu taw..hehehe..
bestnya main ice skate tp kt cni takde ar.. huhuhu

Leeya Hezlin said...

yang,srnknye ko p jln2 main ice skating ye??
hehehe..btw,nice pics..

farhanaerman said...

fathiah : maen je wak...ramai je yang tak reti maen.. :)

dian : xpe22bile2 awak dtg kl awak g la..maen 2 jam pon da cramp kaki tau!

besties : kalau tak sbb bdk2 tu xde maknenye aku nak g sana.. :)

Leeya Hezlin said...

yeke??hahaha..xpe2..
at least terisi gak masa ko yang.. :)

farhanaerman said...

tengku : btol btol btol :)