Sunday, December 19, 2010

tropicana city mall



Assalamualaikum..

peh sedih btol hujung minggu ni..
disebabkan sekarang ni aku tengah posting emergency medicine..
hujung minggu pon kena oncall..
kalau sehari je takpe..
ni sabtu ahad pon kena oncall jugak..
terseksa jiwa raga aku kalau seminggu tu tak dapat keluar cuci cuci mata..

tapi disebabkan stress seminggu ni yang tak tertanggung (cewah bahasa)..
kot la stress kan..tapi bese je..takdela stress sangat..
(gebang je lebih aku nih)

so aku nak jugak keluar..
by hook or by crook!
so tadi abes je oncall tros ajak my sayang jalan2 mane2 je lah..
then terfikir nak pergi tempat yang tak pernah pergi..
so kitorang decide nak pergi tropicana city mall..
dekat je rupenya..ontheway nak ke OU jugak..


Tropicana city mall main entrance :)

tapi sebab mall ni baru so die cam bosan sket..
tak banyak sangat kedai yang da bukak..

sampai2 je da dekat pukul 7..
so kitorang pon solat la dulu..kang terkejar2 plak kang..
surau die not bad la..even kecik tapi selesa and sangat bersih..
tempat baru mungkin..


cik abang yang melayan game baru sementelah menunggu aku solat ;)
pastu prot lapa dok buat lagu keroncong dalam tu..
kami pon makan dekat otak-otak place...
cambest je bunyi..
lagipon macam da lama tak makan otak-otak..



comel giler kan buku order die..
haha..trasa macam dekat skolah rendah balik..


menunggu order..
"owh cepat lah..lapau nih!"



awak senyum :)
(muke cik abang saya nampak booo-lat lepas potong rambut :P)


saya punye order..
nasi lemak special with ayam perchik..tempting tak.. ?


cik abang punye order..
mee bandung MUAR..
nak jugak muar die tu...


kami punye order..
otak-otak udang..

huh!sangat tak sedap..
da la satu tu rm1.20..
beli kat pasar malam tampin baru 60sen lagi SODAP!


lepas da kenyang kami pon nak pergi bayar nih..
tetibe sampai je kat cashier mata ni tertumpu dekat something yang unik!
unik dowh..da lama tak nampak mende ni..
even dekat kedai runcit kat kampung aku pon da tak nampak dah bende ni..


























tadaaaaaaaaaaaa!!~

hahahahaha..DING DANG ko tau!

mahal seh sekarang..
kalau dulu 70 sen pon dapat..
sekarang ni huk aloh...2 hengget!


pastu nampak lagi satu bende unik..
bende unik ke-2...


seeeeeeeeee!!!

batu seremban!
hik hik hik....
comel gile siap dengan beg sekali..

and u know what??
aku siap beli 1 tau sebab die comel sangat and trasa nak maen..
da lama tak main.. :)
tapi rasanya simpan je kot..
sape la nak layan aku maen bende ni kan..

pastu kitorang jalan2 kat bazar kat situ..
pastu balik..

first time pegi mall tak sampai 2 jam..
8.45 da balik da..
lagipon esok cik abang ade exam O&G..
gud luck yer awak..
senang je exam tu (heeeee~ mentang2 da lepas)

bye u ollls!~

xoxo muahhhhhhhh xoxo



Photobucket

6 comments:

Leeya Hezlin said...

sayang...
dating jek kn keje ko..ahahaha..
kim slm amir ye..
hmm cntik header bru.. :)

farhanaerman said...

hahahahaha...haruslah...
tq :)

farhanaerman said...
This comment has been removed by the author.
misyamissyou said...

hoho! memang unik..lame dah xnmpak ding dang tu..

farhanaerman said...

misya : kan2!rase nak beli je tapi mahal la :P

Reen Azreen said...

uish..kuase makeup..ade magic...