Tuesday, December 28, 2010

vacation

Assalamualaikum peeps!

last week kan saya pergi bercuti tau..
da lama rasenye tak pergi bercuti ngan la familia saya..

tapi dekat je la tempat yang kitorang pergi ni..
Port Dickson aje pon!
dalam negeri jugak..
bukanlah luar negeri mahupun luar negara..
tapi sejam perjalanan jugak la dari rumah saya..

okaylah..
korang bukan nak baca sangat kan..
nak tengok gambar je kan..
saya pon bukanlah dalam mood nak menaip sekarang ni..
very the malas cakap omputeh tu..
layankan gambar je la ye :)

so the journey begins at 5.15 pm 25/12/2010.. :)



budak2..
masuk kete je tido..


kitorang singgah teluk kemang dulu nak shopping baju mandi..
weeeeeee ^_^


mak and along..



misi mencari baju mandi untuk budak2 kecik berempat tu..



pilih jangan tak pilih..


nak beli topi ni tapi cam poyo pulak bajet mat salleh celup :P


okay2!!~


pastu gerak pegi hotel..
sume saudara da ade dekat sana..

sebab sampai hotel pon da dekat pukul 8 malam..
tak dapek la bebudak kecik tu nak cube try test baju mandi yang baru beli tu kan..
takpe takpe..
esok sebelum subuh kite pergi mandi kolam yer anak2 ku sayang..



so keesokannye..


si kecik ni pon nak jugak pakai swimming suit die..
sangat comel!



2 orang bakal perenang Malaysia..
bangun2 tido je tros tukar swimming suit nih..
almaklumlah baru beli semalam.. :P



mase ni pukul 7.45 pagi..
eksaited kau nak pergi mandi pagi2 buta ni ye..

hurm..
ingatkan kami da paling awal da..
rupa-rupanye sampai sampai je kt swimming pool tu..
da penuh da dengan manusia..
bile mase diorang ni datang..
tak tido kot semalam :P


warm up dulu mandi kat tempat cetek..
*kenapa muka camtu?*
tak puas hati ramai gile orang dalam kolam tu kot..tehee~



orang rabun...kesian..



eh macam comel pulak along buat camtu ngan qaleesya..
gaya paklong yang penyayang gitu :P

gambar ni kan..
gune camera digital je pon..
tapi gambar ni macam gune DSLR kan..
nampak clear la die punya percikan air tu..
tq to osya kerana meminjamkan camera pinknye :)
pasni pinjam lagi ye :P



along dengan muqri..



mandi di tempat cetek adalah sangat tak best!



hamboih muke eksaited sangat tu kenape cik farhana oi!
dapat mandi di tempat dalam mungkin..



sejuk okay!
tapi sumpah BEST!



percaya tak saya pandai berenang??
tapi yang basic je la..
kuak lentang sume tu sumpah saya tak tahu.. :P


buktinya~
*yang saya pandai berenang*
ceh nak tunjuk jugak tu..
farhana..tak perlu poyo sangat okay!


"wey jom lumba swimming..sape kalah kene denda!
belanje cendol kat depan hotel tu!!"



yeay dapat no 2!
lokman memang susah nak kalahkan..
die memang terorrrrrrr giler berenang..



puas gile dapat mandi kolam!
memek muka da menunjukkan segala-galanya :P



along saya mandi kat tempat cetek je la yer...
beselah ade anak kecik..
kah kah kah..


okay pastu lepas 3 jam berendam kami pon naek ke bilik hotel balik..
berebut kau nak mandi...

makan pon berebut..
perot lapa memasing..
macam anak pelarian da tengok..
hehehe :P


pastu kitorang pergi muzium askar yang ade dekat PD tu..
sumpah bosan..
sebab saya pernah pergi sebelum ni..

tapi bile mak da cakap camni..
"ikot je la..family kite kan ramai budak skolah lagi..so anggap macam rombongan sambil belajar la ni.."
mak da cakap cmtu..
so..
saya ikot kan je la..
T___T


my sis in law and faris si mata booooolat!


daniel bersama paksunya, hazeeeeeeeq..


rombongan kak kiah..
eh bukan kak kiah..
KAK TIMAH :P


owh bile nak gemuk ni...


ye mereka sungguh kusyuk membaca semua bende yang boleh dibaca dalam tu..
saya mestilah tak dan nak baca semua tu..
hahaha~
sejarah was not my fav subject dulu mase skola..
tapi tapi tapi...
sejarah saya tak pernah tak dapat A mase form 5..(okay ayat berbelit2)
confuse!
(ade rase nak lempang tak dengan ayat bajet di atas??)


masuk terowong..


[3M] maksu - me - mak ^_^


rombongan kak timah lagi :)


nice view fountain..
sangat sesuai tok snap2!


my angah's family..
muke kepanasan..
apo tak eh..
pukul 1 tongah hari dok bergambar..

pastu pergi teluk kemang balik sebab saya terlupa nak beli souvenir untuk my sayang..
pastu berjalan2 kat tepi pantai kejap..


qaleesya pakai baju pantai wan die belikan..
ade rambu ramba lagi bawah tu..
so sweet :)


souvenir for myself and my sayang ^_^
sweet tak sweet tak beli baju sama...
okay...
nampak macam gedik..
fine!!!~
*tak perlu kutuk!* :P


i'm going back to KL...
huuuuu...sedey~~~~~~T__T


bye bye semua!


Photobucket

7 comments:

fathiah said...

best nye cuti2 malaysia. hehehehe :) port dickson,cam best. :)

tia said...

gyler best! tia da lme x gi vacation neh! nak jugakkk! :(

Leeya Hezlin said...

seronoknya p vacation..
ak dh lama xbercuti ngn family..ehehe..
pd kt ne yang??

farhanaerman said...

fathiah : memang best!

tia : hehe..g la cepat..cuti nak abes da ni :)

besties : dekat chorus..ko tau?

Burp said...

hahahaha! bestnyer~ :D comel budak2 tuh! :P

farhanaerman said...

burp : geram kan tengok dorg :P

Leeya Hezlin said...

ooh dkt chorus..
ye2 ak tau..ehehe.. :)